Met veel plezier zijn wij jouw bouwcoach In 7 stappen realiseren we jouw bouwproject

Hoe pakken wij jouw bouwplannen aan?

Bouwen of renoveren doe je meestal maar één of twee keer in je leven. Het moet dan ook plezierig en ontspannend zijn. Met Verrijckt sta je er niet alleen voor en kan je zorgeloos genieten van het hele proces. Wij realiseren jouw bouwdproject in 7 stappen.

Stap 1: Het eerste gesprek

Wij zijn heel benieuwd naar jouw verhaal. We komen graag bij je langs om de eerste zaken te bespreken:

  • Hoe en waar wil jij graag thuiskomen?
  • Timing: een gemiddeld bouw- of renovatieproject neemt ongeveer 15 maanden in beslag, gerekend vanaf het eerste gesprek tot het overhandigen van de sleutels.
  • Budget: hoe kunnen we het beschikbare budget zo optimaal mogelijk gebruiken? We bespreken alles in detail zodat er achteraf geen verrassingen meer zijn.

Stap 2: De architect

Onze architect, die jouw bouwproject zal uittekenen bespreekt gedetailleerd jouw woonbehoeften. Bij een nieuwbouw starten we met een blanco blad. We ontwerpen samen met jou je bouwproject. Volledig op maat, ongeacht de bouwstijl. Bij een renovatieproject moderniseren we jou bouwproject, met respect voor de eigenheid van de architectuur.

Stap 3: Van eerste ontwerp naar definitief plan

De architect heeft zijn eerste 3D ontwerp klaar. We bespreken of het aan jouw verwachtingen voldoet. Op basis van je feedback schaaft hij zijn ontwerp bij. Dat doen we net zolang tot jouw bouwproject op papier staat. Bij het definitieve ontwerp ga je jouw bouwproject ontdekken in virtual reality, jouw bouwdroom wordt dan al een beetje realiteit en indien gewenst kan je ook beroep doen op een interieuradviseur.

Stap 4: Opstellen van het lastenboek

Zodra het finaal ontwerp is goedgekeurd, adviseren wij jou bij het selecteren van de beste technieken en het maken van de juiste materiaal keuzes. Op basis daarvan krijg je uitgewerkt voorstel met een heldere beschrijving van de voorziene werken en materialen. 

Stap 5: Aanvraag omgevingsvergunning

Zodra we je akkoord hebben voor het lastenboek starten we het administratief dossier op. Daarna maken we de nodige technische tekeningen zodat de bouwaanvraag kan worden ingediend. Wij begeleiden je in elke stap.

Stap 6: Finaal ontwerp en beslissende keuzes

De omgevingsvergunning laat vaak enkele maanden op zich wachten. Dat geeft ons de kans om alle aspecten van het ontwerp nog eens grondig te overlopen. De studiebureaus en ingenieurs gaan nu ook aan de slag. Wanneer alle studies achter de rug zijn, wordt het beslissende voorstel volledig uitgewerkt met een heldere beschrijving van de voorziene werken en materialen. Dan wordt ook de prijs van de woning definitief vastgezet.

Stap 7: De omgevingsvergunning en werkzaamheden

Na het verkrijgen van de omgevingsvergunning worden alle werken opgenomen in de planning. De werkzaamheden gaan bijna van start. Dankzij onze jarenlange ervaring in de bouwwereld beschikken we over een gigantisch bouwnetwerk. Voor de werken aan jouw project kiezen we dan ook uitsluitend de beste vakmensen uit. Vaak opteren we hier voor kleine, zelfstandige onderaannemers. Ook de architect is een belangrijke schakel in het bouwproces. Door wekelijk werfcontroles uit te voeren over de gedane werken, geniet jij steeds meer van jouw nieuwe leefomgeving. Tot slot worden alle afspraken netjes genoteerd in het samenwerkingsakkoord. De perfecte basis dus om aan de slag te gaan.

Zin om te bouwen? Maak een afspraak en vertel ons jouw bouwverhaal
Bouwonderneming Verrijckt © 2019 ◦ Privacybeleid