Energiezuinig bouwen:
goed voor het milieu en je portemonnee

De energienormen voor nieuwbouwwoningen worden altijd strenger. Wie vandaag een woning bouwt, is verplicht om te investeren in duurzame energiebronnen en extra isolatie. Wordt een nieuwbouwwoning dan niet stilaan onbetaalbaar? Nee. Niet als je in zee gaat met Bouwonderneming Verrijckt. Wij adviseren je over alle mogelijke materialen en technieken en zijn gespecialiseerd in BEN-woningen.

Toekomstgericht bouwen en wonen

Onze specialisten volgen de energieprestatieregelgeving op de voet op. Zo kunnen we vandaag al inspelen op de norm van de toekomst. Precies daarom voldoen al onze woningen nu al aan de strengere BEN-norm van 2021. Onze nieuwbouwwoningen zijn dus ‘future proof’. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

De bouwcoaches van Bouwonderneming Verrijckt dragen objectiviteit hoog in het vaandel. Om die reden worden calculaties altijd door externe ingenieurs gemaakt.

Het S-peil: hoe energiezuinig zijn onze woningen?

Het S-peil bepaalt hoeveel energie er nodig is om de temperatuur van je woning op peil te houden. Hoe minder energie er nodig is en hoe efficiënter de vorm, hoe lager het S-peil.

Enkele factoren die het S-peil beïnvloeden zijn:

Voor woningen die vergund zijn na 1 januari 2018 geldt S31 als norm. Bouwaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten aan S28 voldoen. Wij kiezen er dus nu al voor om te bouwen volgens deze strengere energie-eis.

Energiezuinige bouwtechnieken

Om te voldoen aan de S28-norm bevatten onze nieuwbouwwoningen standaard de volgende zaken:

Heb je nog vragen over onze aanpak? Lees er hier meer over

Bouwonderneming Verrijckt © 2019 ◦ Privacybeleid